Når høstmørket kommer

09/07/2018

Det er en brutal overgang disse årstidene. I Norge får vi naturligvis en rekke høstdager midt i sommerhalvåret, men når høstmørket og kulden slår inn på sitt verste, da er det ikke veldig lett å knyte på seg joggeskoene for deretter å gå ut i det som enten kan bli en deilig høsttur eller en tur fylt med regnskurer og iskald vind piskende i ansiktet. Det er naturlig at treningsmotivasjonen daler ett par hakk, man merker at kroppen og sinnet ikke er helt tilfreds med å ha gitt slipp på de varme sommerdagene der lysten, stemningen og humøret var på topp. Hvordan skal vi holde steamen oppe? Hvordan skal vi møte høsten på best mulig måte?

Jeg håper disse tipsene vil gi deg nye ideer, inspirasjon og motivasjon til å holde treningen i gang og faktisk bli glad i denne årstiden også. Trening gir jo deg ny energi og endorfiner. Det er faktisk den beste medisinen mot nedstemthet, noe som er velkjent hos mange mennesker når høstmørket kommer. All trening er effektivt! Kanskje du skal..

  • Meld deg på ett løp til våren/sommeren? 10km, halvmaraton eller en maraton? Konkrete mål er enklere å motivere seg til, man blir mer disiplinert og man er nødt til å planlegge treningsøktene for å få det resultatet man ønsker.
  • Gå på gruppetimer? - Avtalt med en venn/venninne om et antall gruppetimer dere skal gjennomføre i løpet av høsten. Sammen kan dere motivere hverandre og dele treningsgleden.
  • Prøve ut en ny idrett! De fleste idretter er nivåbasert, derfor er det ingen grunn til å ikke prøve ut noe helt nytt. Badminton, volleyball eller kanskje innebandy? Det er lite som gir mer glede enn å mestre nye idretter. Ja til mer idrettsglede.
  • Teste ut PT-timer? Det er enklere å gjennomføre treningen når man har noen som følger med, vil se fremgang og motiverer deg. Uansett om man har mye kunnskap om trening kan man aldri bli utlært.
  • Hva med crossfit? Ønsker man kort, intensiv og effektiv trening er dette ett supert alternativ! Supertrent eller ikke. Crossfit er for alle.
  • Melde deg på ett kurs? Taekwondo? Ballett? Styrkeløft? Litt ny input og inspo kan skyte motivasjonen i været. Å beherske nye bevegelser, teknikker og få utfordret kroppskontrollen skaper en enorm mestringsfølelse.

Videre skal man lære seg å sette pris på det høsten har å tilby. Vi bør være glade for at vi har de fire årstidene. Høsten er fargerik og lekker! Det er godt å ha denne overgangen før den kalde vinteren kommer. Se positivt på det som ligger fremfor deg. Møt dagene med ett smil og fortell deg selv at i dag skal jeg være den beste versjonen av meg selv.

Treningshilsen fra naprapat Marianne